Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен,

...
Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен,
Коментари Харесай

Чака ли ни нова порция сняг до края на седмицата

Днес времето над страната ще бъде най-вече слънчево . Ще духа сдържан, по северните скатове на планините - краткотрайно мощен югозападен вятър. С него дневните температури ще се покачат, оптималните ще са сред 9 и 14 градуса. Привечер и през нощта против петък от запад облачността ще стартира да се усилва, само че към момента ще е съвсем без превалявания.
Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще остане прохладно с сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Ще бъде най-вече слънчево. Максимални температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Привечер от запад облачността ще се усилва, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6 градуса, на 2000 метра - към нула.

В петък нарастването на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно денем от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември. Сутрешните там ще надвишават 10 градуса, а дневните в източната половина от страната ще доближават 16-17 градуса. След обяд в Северозападна България вятърът ще се смени със северозападен и ще стартира бързо и внезапно намаляване на температурите.

През нощта против събота с сдържан север-северозападен, а в събота - със север-североизточен вятър, захлаждането ще обхване по-голямата част от страната. Ще има превалявания от дъжд, във високите котловинни полета в Западна и на доста места в Северна България дъждът ще премине в сняг; има нараснала възможност за формиране на снежна завивка в планинските региони. До вечерта вятърът ще отслабне, в източните региони ще се задържи от североизток, преваляванията ще спрат от запад и облачността ще се раздра. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР